TIETOA MEISTÄ


Olemme pieni, erilaisia hevosalan palveluja tarjoava yritys Kymenlaaksossa. Kotoisa maalaisympäristössä sijaitseva tallimme sijaitsee Iitin Lyöttilässä, Kouvolan ja Iitin rajalla, nopeasti ajettavien kulkuyhteyksien varrella.

Olemme SRL:n jäsentalli, hevosavusteiset palvelut.

Meillä voi osallistua ratsastuksen ohjaajaan tunteihin hevosilla/ ponilla tai käydä vuokraamassa hevosia kentälle, maastoon tai muutoin monipuoliseen heppailuun.

Hevosavusteinen sosiaalipedagoginen toiminta

Tarjoamme hevosavusteisia palveluita erityisryhmille (esim. erityistä tukea tarvitsevat lapset- ja nuoret, mielenterveyskuntoutujat, kehitysvammaiset). Hevosavusteinen toiminnan tavoitteena ovat  asiakkaan sosiaalinen kasvu, hyvinvoinnin tukeminen ja syrjäytymisen ennaltaehkäisy.

Hevosavusteinen sosiaalipedagoginen toiminta on ammatillista, tavoitteellista ja osallistavaa toimintaa. Lisäksi korostuvat yhteisöllisyys ja elämyksellisyys. Hevosavusteinen toiminta keskittyy asiakkaan, ohjaajan, mahdollisen asiakkaan avustajan sekä hevosen ympärille.  Toiminta sisältää hevosen käsittelyyn ja hoitoon liittyviä erilaisia harjoitteita. Näitä voidaan tehdä hevosen selästä, maasta käsin ja kärryiltä.

Paras hyöty toiminnasta saadaan säännöllisillä, viikottaisilla käynneillä. Suositus on väh. 3kk:n jakso eli n. 12 käynti kertaa. 

-Yksilöohjaus 60-90min.

-Pienryhmä (2-3hlöä) 60-90min. 
 
 Muut  hevosalan palvelut,  elämyksellisyys ja hyvinvointi edellä!
Kts. palveluita tarkemmin hinnasto-sivulta ja kurkkaa myös muut sivumme :)

Kysy lisää palveluista ja  hinnoista! Hintoihin ei lisätä Alv:a (peruste Alv 3 §). 

Meidät on hyväksytty myös Green Care Finland Ry- jäsentalliksi. "Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua". -(yhdistyksen sivuilta)

Toiminnasta vastaa talliyrittäjä, sairaanhoitaja/lähihoitaja. Hevosavusteiset palvelut sosiaalipedagogiikka-opinnot suoritin Ypäjän hevosopistolla. Olen suorittanut myös hevosalan lyhytkoulutuksia mm. työhevos-, kengitys-, ja käsittelykoulutuksia. 

Olen työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa tallitoiminnan lisäksi myös mm. erityisluokan ohjaajana sairaalakoulussa.

Toimimme myös tarvittaessa lomaperheenä sijoitetuille lapsille. 

Koulutus:

*Lähihoitaja, Koulutuskeskus Salpaus

*Sairaanhoitaja AMK, Lahden ammattikorkeakoulu

*Hevosavusteinen sosiaalipedagogiikka, Ypäjän hevosopisto

*Erityispedagogiikka, Jyväskylän yliopisto

*Sosiaalipedagogiikka, Itä-Suomen yliopisto 

TAVOITE

Tavoitteemme on edistää asiakkaan hyvinvointia, tukea yhteisöllisyyttä ja vahvistaa itseluottamusta kannustavassa ja positiivisessa ilmapiirissämme. 

Hevosavusteinen sosiaalipedagoginen toiminta ei ole kuntoutusta, mutta se on kuntouttavaa ja tavoitteellista toimintaa. Emme tarjoa terapiapalveluita. 

TERVETULOA MEILLE! :)